Diétás újévi menü

Forrás: Bikini Boot Camp | 2014 december 31.

Újév első napján – a babona szerint – lencsét kell enni, hogy pénz érkezzen a házhoz. Ezzel kapcsolatban azt is olvastam, hogy ez csak akkor válik valóra, ha a lencsével megrakott tányér éjfélkor az asztalra kerül, és ehhez még pár szem lencsét is teszel a zsebedbe. Ha te is szeretnéd megvalósítani a babonát (és közben persze odafigyelnél az alakodra), válaszd ez az isteni diétás menüt!

mile-szilvia-lencse-diéta-menü-recept-újév-egészség-fogyókúra-cosmopolitan

Újév első napján nem ajánlott (még mindig a babona szerint) szárnyas húst enni, mert a tyúk elkaparja a szerencsét, úgyhogy helyette inkább válasszunk sovány disznóhúst a lencséhez. S ahhoz, hogy “megnyújtsuk” a gazdagságot, érdemes rétest is fogyasztani mellé!

És tessék, kész is van az újév első menüje!
Nézzünk hozzá egy kímélő receptet!

Hozzávalók:

– 200g lencse
– 300g sovány, darált sertéshús
– 1 nagyobb fej vöröshagyma
– 50g lecsó
– 2db tojás
– 2dl zsírszegény tejföl
– 25g zabliszt/tönköly liszt
– kevés minőségi olaj
– ízesítéshez babérlevél, só, bors
– sovány sajt ízlés szerint (a rakás tetejére)

1. Sós vízben főzd puhára a lencsét! Érdemes a vízbe babérlevelet is tenni.

2. Készítsd el a lecsót előre, majd a darált sertéshúst pirítsd át olajon egy kis átpirított hagymával. Ízesítsd tetszés szerint sóval, borssal. Miután kifehéredett a darált hús, add hozzá a lecsót és addig párold, míg kész nem lesz!

3. A megfőtt lencsét szűrd le, majd keverd hozzá a lecsós darált húshoz! Ezután helyezd bele egy kevés olajjal (kókuszzsírral) kikent tűzálló edénybe. Ha ezzel is megvagy, öntsd le a tejföl-tojás-liszt keverékével, s a végén szórj a tetejére reszelt sajtot (ahogy kedved tartja)! Forró sütőben körülbelül 15 percig süsd.