Készíts egészséges chipset!

Forrás: Bikini Boot Camp | 2016 április 21.

Sokáig a zöldség- vagy a húsleves szükséges összetevőjének tartottam a zellergumót. Aztán a múlt hétvégén gondoltam egyet, és kipróbáltam egy receptet, amit már régóta szerettem volna…
sult-zellergumo-cosmopolitan

Hétvégente szoktam nagyobb bevásárlást tartani. Ilyenkor megveszem a következő heti diétás menümhöz szükséges hozzávalókat. A zöldség osztályon paradicsom válogatása közben megláttam a zellergumót. Eszembe jutott, hogy ki kéne próbálni sütve, hátha bekerül a diétás menümbe. Vettem kettőt, megpucoltam az egyiket, felaprítottam és fokhagymás sóval jól megszórtam. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, olívaolajjal lespricceltem, majd 280 fokon kb. 40 percig sütöttem.

sult-zeller-cosmopolitan

És lám, elkészült egy adag remek, ízletes rágcsa, aminek az íze a sült krumplihoz hasonlít, mégsem olyan káros és hizlaló. Tökéletes köret húsok mellé, vagy csak úgy magában, de ha vékonyabb szeletekre vágod, chips helyett is szuper.

Ha kipróbáltad, véleményt kérek! Írd meg kommentben, neked hogy ízlett!