Zsírégetés profin

Forrás: Bikini Boot Camp | 2014 április 26.

Nálunk, nőknél genetikailag meghatározott, hogy nagyobb a testzsírszázalékunk, mint férfiaknak.  22-26% között mozog egy átlagos testalkatú nő, normális és egészséges testzsírmennyisége.  Persze korlátlan mértékben is raktározódhat!

A fitnessmodellek, fitnessesek testzsírszázaléka ezalatt az érték alatt található. De ez már annyira szélsőségesen alacsony, hogy huzamos ideig tartani lehetetlen.
Ráadásul nem is egészséges hosszútávon: azoknál a csajoknál, akik tartósan 15% alatt tartják a testzsírszázalékot, jóval nagyobb az esély komolyabb betegségek, krónikus fáradság kialakulására, sérülésekre, mentális kiégésre és akár a menstruáció kimaradására is, mint a magasabb, normál testzsírral bíróknál.
Ha szeretnéd csökkenteni a zsírpárnáidat normál mértékben, eddz aerob zónában, ugyanis a zsírokat aerob körülmények között képes lebontani a szervezeted, anaerob körülményeknél nem is “nyúl” hozzá!

Amiket nagyon szívesen ajánlok figyelmetekbe:
1. Taposógep:
Több típus létezik belőle. Én azokat részesítem előnyben, amin több pozícióban is lehet tapicskolni.
Van, amikor egyenes törzzsel, kapaszkodás nélkül taposok. Ilyenkor a combod elülső részét jobban megdolgoztatod. Ha bedőlsz és elöl támaszkodsz, könyökölsz a gépen, a popsidat dolgoztatod jobban. 5 percenként szoktam váltogatni a pózokat, egyrészt hogy ne legyen annyira unalmas az a 40-60 perc, másrészt így még intenzívebben megedzhetem az alsótestem.

2. Emelkedő séta futógépen:
A stratégiám a következő szokott lenni: 5 percenként nehezíteni szoktam, úgy hogy megnövelem a futópad dőlésszögét (1-2%-kal).
12-13%-os emelkedőn is szoktam sétálni, persze kapaszkodás nélkül!!!
Ennél a kardiótípusnál kiválóan dolgoznak a farizmaid, térdhajlítóid (a combod hátsó része).
Ha unod a sétát, feldobhatod egy kevés kocogással is: 10p séta-5p kocogás 4X ismételve és hipp-hopp le is telik az egy óra!

3. Elliptikus tréner:
Van ezekből olyan fajta, amelynek a kapaszkodóján munkavégzés közben mozog. Ez tökéletes azoknak (is), akik szeretnék megdolgoztatni a derékszakaszukat!
Ha van rá lehetőséged, olyan gépet válassz, amelyet nem csak tempót tekintve lehet állítani, hanem emelni is lehet a magasságán, amikor is szinte magas térdemeléss “sífutsz”.
Comb elől-hátul és a farizom izom dolgozik ez esetben igen rendesen!

Címkék: