Hallottál már a kollagénről?

Forrás: Bikini Boot Camp | 2014 április 28.

Mivel te is a nyári bikiniformára készülsz, és szorgosan csinálod velem a tornavideókat nap, mint nap ,és -gondolom- az egészséges ételek fogyasztására is odafigyelsz, úgy gondoltam, érdemes egy pár mondatot írnom a kollagénről, mert ez is segít a tökéletes test kialakításában!


Mi is az a kollagén?
Protein, azaz fehérje. Testünk egyik legfontosabb alkotóeleme. Pl.: csontoknak, porcoknak, inaknak, szalagoknak és egyéb kötőszöveteknek (haj, bőr, köröm). A szervezetünkben ugyan megtalálhatóak azok a sejtek, amelyek előállítják a kollagént, de a balszerencse az, hogy 25.évünk betöltése után az emberi test már veszít azon képességéből, hogy újratermelje. Mivel a folyamat lelassul, a bőrünk elkezd öregedni.

Oké-oké… de most mégis miért van erre szükség?! Egyrészt a fentebb leírtak miatt, hiszen testünk építőeleme, és ha nem termelődik megfelelő mennyiségben, vagy nem pótoljuk táplálékkiegészítővel, akkor könnyen meg lehet, hogy elsorvadnak a porcok, inak, bőr és íny meglazulnak (fogak kiesnek). Másrészt pedig azért, mert van egy egyedülálló tulajdonsága is: az irharétegben (bőr) lévő kollagénrostok integritást kölcsönöznek az egész bőrnek, biztosítva ezzel a bőr ruganyosságát. Ezért ajánlom testsúly-csökkentő diétában a kollagén fogyasztását. Segít, hogy a bőröd szépen feszüljön az izmaidon, és ne úgy lógjon rajtad mint a sharpeieken.:)


A táplálékkiegeszítők piacán többféle márkában, kiszerelésben is hozzájuthatsz.  Én folyadék formájában fogyasztom!;) Nyaammii, eper-banán izű! Egészségünkre!

Na és, ma mire gyúrsz? Mit szólnál egy popó- és karerősítő gyakorlatsorhoz?

[youtube UlJcvnZc49Y nolink]

Címkék: