Szokj le a cukorról!

Forrás: Bikini Boot Camp | 2014 május 10.

Nem állítom, hogy én nem vagyok oda az édességekért. Az előző hétvégén is ettem mindkét nap. Cukrosat, nem pedig cukorpótlóval készítettet. Vendégségben voltunk, megkínáltak és nem utasítottam vissza a gesztust…

 Alapesetben viszont ha édesre vágyom, kerülöm az egyszerű cukorral készített dolgokat. Például ha megkívánom a mogyorókrémet, nem veszek a boltban a cukros fajtából, hanem keresek olyat, amiben stevia van. Megoldható, nézd csak!


Cukortartalommal bíró italokat sem iszom. Sosem. Ha nincs üdítő, amely valamiféle édesítőszerrel készült volna, akkor maradok a víznél. Rengeteg pluszkalóriától mented meg magad, ha kerülöd ezeket a cukros lötyiket! Ennyitől:


Szóval emiatt érdemes a termékek összetevőit meglesned! Persze azért azt sem árt tudni, hogy minél nagyobb mennyiségben van jelen a termékben egy adott dolog, például a cukor, az összetevők listáján annál előrébb szerepel – ez már önmagában egy jó kiindulási alap. Most pedig következzen5 kőkemény ok, hogy miért ne fogyaszd a cukrot rendszeresen:

1. hízlal
2. cukorbetegséget okoz
3. növeli a rák kialakulásának kockázatát
4. rosszat tesz a szívednek
5. öregít

Ha nehézséget okoz az egyszerű cukorról való teljes lemondás, tarts mértéket! De tényleg, ne kamuzz! És ha inspirációra van szükséged, ezt a fent listát plusz képeket is nézegetheted :)

 

Mára pedig ezt a tornavideót ajánlom neked:

[youtube tvLkrBS-pgc nolink]

 

Címkék: