Mi a baj a túlsúllyal?

Forrás: Bikini Boot Camp | 2014 május 25.

Tegnap a Cosmopolitan Hungary Facebook-oldalát olvasgattam, mikor észrevettem, hogy az egyik posztomhoz nagyon sok hozzászólás érkezett. A bejegyzéshez, amely a halogatás elhagyásáról szólt, és tatozott hozzá egy előtte-utána kép. A baloldali képen van felesleg a csajszin, a másikon pedig már sovány!

Emlékeztek? Ez a kép volt az:


Hangsúlyozni szeretném, hogy az, ha az ember nem kövér, hanem a magasságához képest normál testsúllyal bír, az NEM CSAK esztétikailag jó, hanem egészségügyi szempontokat tekintve is!!!! Egyszerűen szólva: NEM EGÉSZSÉGES TÚLSÚLLYAL ÉLNI!!!
Nem arról van szó, hogy el kell érned a minimális testzsírszázalékot, s még véletlenül sem arra szeretnék kilyukadni, hogy a túlsúlyos nők nem lehetnek szexik, dögösek! Erről szó sincs!

Meg lehet sértődni azon, hogy a csapból is az folyik, hogy fogyj le, de nem érdemes. Miattad nem érdemes! Nem tudom, te hogy vagy vele, de én személy szerint szeretnék majd az unokáimmal sétálgatni, állatkertbe menni, felmászni a dombra… stb. És ezek a sorok nem klisék!!! Ha túlsúllyal küzdesz, nem csak a bőröd alá gyűlik a zsír, hanem zsírosodnak a belsőszerveid és az ereid is. Érelmeszesedés, szervkárosodás, szívinfarktus, stroke… cukorbetegség… és még sorolhatnám! Ha azzal mented fel magad a helyes és egészséges táplálkozás, valamint a rendszeres mozgás alól,  hogy “fiatal vagy”, “veled ez úgy sem történhet meg”; nagyon rosszul teszed!
TEGYÉL inkább ELLENE! Vigyázz a testedre, vigyázz magadra!!!

És nyomj le ma is egy edzést!

[youtube m0_jLFxWVVM nolink]

[youtube aB_vLIzKf3M nolink]

[youtube TZeb5yyUqGE nolink]

Címkék:
 1. E. Dóri
  on

  Kedves Szilvi!

  Teljes mértékben egyetértek veled. Az ideális testsúly a megfelelő étkezés és testmozgás finom egyensúlyán múlik szerintem, és persze az elhatározáson, hogy igenis fontos az egészségem és mindent megteszek annak érdekében, hogy egészségesen éljek. Bár van még mit tanulnom, de ráléptem az útra, és nem adom fel.

  nem véletlenül a mondás: “Ép testben ép lélek”. Hiszen ha karban tartjuk testünket, akkor elménk is többre lesz képes, és általánosan jobban érezzük majd magunkat. És ezért megéri a futás vagy a tornavideók utáni izomláz is, mert tudom, hogy ezt a saját egészségem érdekében teszem.

  Örülök, hogy rátaláltam a blogodra.

  Minden jót kívánva:

  Dóri

Blogleírás

www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja