Meggy parti

Forrás: Bikini Boot Camp | 2014 június 26.

Sokat ingázom nap, mint nap a városban. A lehel úti piac előtt elhaladva mindig ötletet kapok a heti gyümi-zöldség ismertetőm megírásához, ugyanis az épület elejére kifeszített nagy molinón mindig az aktuális sláger-gyümölcs olvasható, ezúttal a meggy! :)

A cserkó után egy újabb kerek, piros finomság, amely szervezetünkre gyakorolt jótékony hatásokban nem marad alul a korábban említettel szemben sem!

Nézzük csak:
– magas vitamin(A, B1, B2, C)- és ásványianyag-tartalom (kálcium, kálium, magnézium, vas, cink)
– A-vitamin: légzőszervek nyálkahártyáit gyógyítja, serkenti az immunrendszer munkáját
– B-vitaminok: serkentik az emésztést,serkentik a keményítők és fehérjék feldolgozását és felszívódását.(A székrekedést is megszünteti.)
– C-vitamintartalma segít a betegségek leküzdésében. A meggylé az egyik legjobb szer a meghűléses betegségek kezelésére.
– A kalcium, kálium és magnézium együtt melóznam a vér megtisztításán, a szívizom megerősítésén és a szabályos szívverés helyreállításán.
– A meggy leve magas mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, amelyek antioxidáns hatásúak. Segítenek megőrizni a vénák falának rugalmasságát, és ezáltal a visszérbetegségek elkerülését. Enyhítik az ízületi megbetegedés okozta fájdalmakat, ill. a fejfájást.
Meleg napokon hajlamosak vagyunk a bevizesedésre. A meggy kitűnő vízhajtó. A gyümölcse, valamint gyümölcs szára is teának (nyáron hűtve) elkészítve segít a szervezetben megrekedt vizet kihajtani.

Ugye te is lecsapnál rá?

Címkék: