Vess véget az ücsörgő életmódnak!

Forrás: Bikini Boot Camp | 2014 június 27.

A kényelem nagy úr. Mióta letettem a jogsit, mindenhova autóval megyek. Régen viszont ez nem így volt. Reggel felkeltem, elkészültem. Helyi tömegközlekedéssel eljutottam a suliba, majd azután irányba vettem a várost a hatalmas edzőcuccommal az oldalamon, hogy busszal, metróval Budaörsről eljussak Újpestre az edzések, azaz a fitnesz, súlyzós edzés, aerob miatt (na meg persze az azóta elért eredmények miatt is)!

Összeadva az akkori és mostani napi sétákkal, buszokon kiállt, edzésekkel töltött órákat és az azokkal elégetett kalóriákat kiderülne, kevesebb időt szánok az aktív tevékenységekre, s így kevesebb kalóriát is égetek el, mint akkoriban, mikor még jogsi nélküli diákként nyargaltam ide-oda. Gondold át, nálad ez hogyan is működik!

Mi történik este, a munka után, hazaérve… TV bekapcs, elterülés a kanapén és hami. Ha naponta egy óra testedzést besuvasztasz a napodba, sz segít a szálkásodásban, de ha a nap többi részét ülve töltöd, az igencsak megnehezíti az álomalakod elérését. A sok ücsörgéssel nem csak a fenekedet növelheted, hanem különböző betegségek (pl.: daganatos megbetegedések, szívbetegségek, cukorbetegség, stb.) kockázatát is.

Nyilván pörög az élet, s pereg az idő… csak arra szeretnélek rábírni, hogy minél többször mozgásban legyél, nem csak akkor amikor épp edzel!

Íme pár trükk, amikkel felpörgetheted az anyagcseréd, több kalóriát égethetsz:
– Üldögélés helyett állva végezd teendőit, ha a helyzet engedi! Pl.: telefonbeszélgetések lebonyolítása. Hosszú beszámoló elolvasása.
– Takaríts! Leköti a figyelmedet. Hétvégente ahelyett, jogy azon kattognál mi jókat ehetnél egy délutáni szunyát megelőzve a tv-előtt, pattanj fel és rakj rendet a szekrényedben, porszívózz, portalaníts! Akár 300-400kcal-t is elégethetsz vele!
– Menj el táncolni hétvégén a barátnőiddel! Egy alkoholmentes, áttáncolt éjszaka komoly löketet jelenthet.
– Kerékpárra fel, ne a buszra!
A városban már mindenhol lehet bringáz kölcsönözni. Praktikus és hasznos megoldás. Időt takarítasz meg azzal, hogy napközben sportolsz amíg odaérsz A-ból B-pontba! Mellette pedig fogyasztod a kalóriákat!

Címkék: