Táplálékkiegészítők

Forrás: Bikini Boot Camp | 2014 szeptember 19.

Bár idő szűkében vagyok, a rendszeres sport természetesen része az életemnek! Hetente 4 órát szoktam aerobozni és/vagy kardiózni. Emellett aerobik órát tartok, valamint súlyzós edzéseket is végzek. Versenyre most nem készülök, de ez a mennyiségű edzés is megkívánja a magasabb mennyiségű és minőségű tápanyagbevitelt.

Ha időt és energiát szánsz a sportolásra, hasznos lenne táplálékkiegészítőket is alkalmaznod. Méghozzá azért, hogy gyorsabban, könnyebben tudd bevinni a szervezeted számára a szükséges tápanyagokat anélkül, hogy feleslegesen bevitt kalóriákkal is terhelnéd. Most megmutatom neked, hogy én miket szedek:

Omega-3 halolaj kapszula: ITT olvashatsz róla bővebben.

ACE+ készítmény:
A, C és E-vitaminokat tartalmaz (a neve is erről árulkodik), amelyek segítenek a szabadgyökök leküzdésében. Pluszban pedig tartalmaz még cink és szelén ásványi anyagokat is. A cink és az E-vitamin együtt ráadásul erősebben fejtik ki hatásaikat, lassítják a szövetek öregedését. A cink ugyanis ellenőrzi az anyagcsere-folyamatokat, az enzimrendszer működését, fenntartja és biztosítja a sejtek épségét. Azt viszont fontos tudod, hogy ez a nagyon hasznos anyag az ételek elkészítésekor legnagyobb részben elvész vagy felhasználhatatlanná válik, ezért is érdemes pluszban is fogyasztani.

Fehérje/proteinpor/BCAA:
Az átlagos minimális fehérjeszükséglet 45 gramm naponta. Szóval fehérjekészítményeket akkor ajánlott fogyasztanod, ha az egész napi étellel nem vagy képes ennyit elfogyasztani. A fehérjeturmix – vízzel készítve – egyébként a vacsora kiváltására is alkalmas, alacsony kalóriatartalma miatt.

A tenyeremben viszont most egy BCAA-kapszulát láthatsz az ACE+ és a hajolaj mellett:

A BCAA termék elágazó láncú aminosavakat, vagyis leucint, izoleucint és valint tartalmaz. Az aminosavak a fehérjék építőköveik, s ezekből fehérjékből épül fel a mi testünk. Az aminosavakról és a BCAA-ról még többet tudhatsz meg ITT.

Ja, és még valamit! Ne félj a táplálékkiegészítők használatától. Nem ellenünk, hanem értünk vannak.
Ha mégis bizonytalan lennél bármelyik szedésével kapcsoltban, érdeklődd meg háziorvosodtól, ajánlja -e neked! 😉

Címkék: