Csalni ér!

Forrás: Bikini Boot Camp | 2014 október 22.

Biztosan hallottál már arról, vagy akár tapasztalhattad is, hogy a betartott diéta alatt is megállhat a súlyvesztés, hiába alakult annyira szépen a súlyod az elején.

A szervezet igazán trükkös. Képes alkalmazkodni. Ennek köszönhetjük például az emberiség fennmaradását is. De visszatérve, a diétánál ez úgy működik, hogy miután érzékeli a tested, hogy energiában szegényebb tápanyaghoz jut, lelassítja a szervezet az anyagcseréjét, ezzel küszöbölve ki az éhhalált. 🙂 Ilyenkor nem csak a tápanyagok elégetése következik be, hanem a zsír raktározását is megkezdi a test, hogy aztán abból nyerjen energiát. Akkor tehát mi is a teendő?

Legtöbben képtelenek vagyunk arra, hogy heteken át ugyanazt az étrendet kövessük, és sokszor előfordul, hogy “bűnözésre” adjuk fejünket. Tegyük mindezt céllal spékelve! Ha hetente egyszer félreeszel (ne minden héten ugyanazon a napon tedd), még akár segíthetsz is a saját alakulásodon. Persze csak ha mértékkel teszed azt!

A diétádban meghatározott napi kalóriád 1,25-1,4X-ét is elfogyaszthatod ilyenkor. Például ha naponta 1700kcal-n vagy, akkor a csalónapodon akár 2380-at is megehetsz! Így újra felgyorsulhat az anyagcseréd.

Címkék:

Blogleírás

www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja