Sajttal és pritaminpaprikával göngyölt csirkemell párolt zöldborsóval

Forrás: Bikini Boot Camp | 2014 október 31.

Egy újabb kombináció csirkehúsból és zöldségből. Még, hogy unalmas a diétás koszt! :)

A csirkemellfilé szeleteket jobban szeretem enyhén kiklopfolni, mikor göngyölt húst készítek otthon. A husit sovány füstölt sajttal  “töltsd” meg, valamint felkockázott dinsztelt paprikával (de akár cukkinit és gombát is rakhatsz bele). A göngyölegeket tedd egy tepsibe (pici kókuszzsírral, olívaolajjal kend ki a tepsi alját), tegyél a tetejére alufóliát, majd helyezd be a sütőbe 20-30 percre, hogy jól átfőjön a husi! Ezután szedd le a tetejéről a fóliát, majd tekerd magasabbra a hőfokot, és pirítsd rá egy picit a falatokra! A köretnek való borsót párold meg egy nagyon kevés hagymával együtt. Csak enyhén érdemes fűszerezni, hogy friss és üde maradjon az íze (pl.: petrezselyem, só).

Jó étvágyat hozzá!

Címkék: