Gyümölcsös joghurttorta

Forrás: Bikini Boot Camp | 2014 november 16.

A hétvége a pihenésé lenne… De mivel nagyon ritkán fordul elő, hogy a szombatot és a vasárnapot ténylegesen otthon töltöm, az ilyen különleges alkalmakkor mindig szeretek egy kis időt spórolni – mondjuk a főzésen! Most is egy ilyen, gyors recept következik, méghozzá egy olyan fincsi, szénhidrát- és zsírcsökkentett verzió, amit még a diéta alatt is lelkiismeret furdalás nélkül fogyaszthatsz! Készen állsz?

epres-joghurt-torta-cosmo-blog

Hozzávalók:
8 dl sovány natúr joghurt
2 dl tejszín
2 evőkanál zselatin
Édesítőszer ízlés szerint (nálam Canderel por)
Vaníliarúd magjai
Gyümölcs

A joghurtot keverd össze az édesítővel és a vaníliarúd belsejéből kikapart magvakkal és a zselatinnal egy fazékban, majd melegítsd fel, de ne hagyd hogy felforrjon! Mikor kihűlt, keverd bele az előzetesen felvert tejszínt! Ezután vegyél elő egy formát, vizezd be, majd öntsd bele a massza felét! Szórd bele a kiválasztott gyümölcsöket, majd öntsd rá a maradék masszát, és irány a hűtő!

Bár maga az elkészítés nagyon gyors, ahhoz, hogy a torta szeletelhető legyen, szüksége van pár óra hűtésre, ezért ajánlatos a reggeli órákban elkészíteni! Jó étvágyat hozzá!

Blogleírás

www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja