Mit igyál a reggeli kávé helyett?

Forrás: Bikini Boot Camp | 2015 január 19.

Veled is gyakran előfordul, hogy a reggeleket egy csésze kávéval indítod? Akkor most figyelj, ugyanis mutatok helyette egy sokkal egészségesebb italt!

citrom-víz-langyos-fitnesz-egészség-fogyókúra-diéta-mile-szilvia-cosmopolitan

Ha szeretnéd frissen és egészségesen indítani a napokat, válaszd a langyos citromos vízet! Hogy miért? Rengeteg előnye van, én pedig megmutatok 7 szuper érvet mellette!

1.  Magas C-vitamin tartalma segít átvészelni a legstresszesebb napokat is. Ha épp vizsgaidőszakod van, vagy tudod, hogy a munkahelyeden ma semmi sem lesz egyszerű (üzleti megbeszélés, prezentáció, stb.), juttass be több C-vitamint a szervezetedbe!
A meleg citromos vízzel ráadásul a vírusos fertőzéseket is megelőzheted. Ha pedig már elkaptál egy csúnyább betegséget, fellendíti az immunrendszered, hogy az hatékonyabban tudjon védekezni ellenük.

2. Magas káliumtartalmának köszönhetően hozzájárul a szív-, az agy- és az idegrendszer normális működéséhez.

3. Segít beindítani az emésztést. Ha gyomorégéssel, puffadással vagy székrekedéssel küzdesz, mindenképp vágj bele a citromos langyos víz-kúrába!

4. Mivel jól stimulálja a májat, hozzájárul a toxikus anyagok kiürüléséhez is. Ez pedig azt jelenti, hogy a szervezeted méregelenítésére is hat.

5. Peptin rosttartalma miatt étvágycsökkentő hatása van. Ha pedig csökken az étvágyad, könnyebben oda tudsz figyelni a diétádra, azaz a fogyásodra is jó hatással van! 😉

6. A betegségek egyik fő kiváltó oka a szervezet savassága. Ha a szervezetedben gyulladás lép fel, igyál langyos citromos vizet, ugyanis gyulladáscsökkentő hatással is bír!

7. Friss leheletet ad, enyhíti a fogfájást és a fogínygyulladáson is segít! De vigyázz! A citromsav kikezdi a fogzománcot, ezért ne közvetlen fogmosás után idd, inkább előtte!