Miért nem edzenek a nők?

Forrás: Bikini Boot Camp | 2015 március 20.

Képzeld el, a neten szörfözve elém került egy érdekes cikk. Az írás arról szólt, hogy brit tudósok felmérést végeztek, miért nem edzenek a nők. A válasz pedig nagyon érdekes.

nők-miért-nem-sportolnak-cosmopolitan

Azt kapták eredményül ugyanis, hogy azért nem, mert nem érzîk jól magukat az edzőcuccaikban. A kutatás szerint a 30 év feletti nők 90%-át zavarja, hogy a feszülős anyagokból készült edzőruhákban minden részlet, így a felesleg is jobban látszik. Ennek köszönhetően sokan inkább bele sem vágnak a sportolásba.

Igaz lenne, hogy 10 nőből 9-et zavar a teste edzés közben? Téged mi tart vissza, hogy lemenj az edzőterembe? Úgy gondolom, mindenki kap a saját testalkatára való szettet, amely nem csak kényelmes, de ápol és eltakar. Íme egy ötlet azoknak, akik hastájékra vagy popdíva híznak erősen:
Mile-Szilvi-edzőruha-cosmopoitan
Mellesleg nekem is nagy kedvencem ez az összeállítás.:)

  1. Lexa
    on

    Sziasztok!

    Én eleinte azért nem mentem le edzeni, mert zavar, hogy sokan trendből mennek le, vagánykodni, flegmázni.. amikor szégyenkezned kell azért, mert most kezdtél el edzeni, sok nőnél vissza nyomja az egot meg a magabiztosságot. Engem speciel zavar ha valakit lenéznek csak azért mert mondjuk nem egy kockás hassal rendelkező lány vagy, vagy nem követed a “trendet” és pusztán csak formálod magad a magad módján és nem szuper szálkásra alakítod magad, ami nekem pl már nem nőies. Mégis sokszor lenéznek az emberek. Ezek után ne csodálkozzunk, hogy a mai társadalomban elmegy a kedve a nőknek az edzéstől.
    Futni legalább még el lehet járni, bizonyos területeken, ahol még egyedül van az ember, de sajna ezt a világot inkább már a rosszindulat irányítja, nem az, hogy egymásnak segítsünk! (Pedig ez lenne a normális)

Blogleírás

www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja