Beköszöntött a tavasz!

Forrás: Bikini Boot Camp | 2015 március 21.

Napsütéses, kellemes időben imádok sétálgatni. Gondolom, te is! Főleg a Duna-parton, közel a természethez. 2 óra csöndben és nyugalomban, és máris feltöltődve folytatom a napom további részét. Ilyenkor tavasszal és később nyáron nem kevesen szoktunk (például) a Római-parton sétálgatni, vagy az ottani büféknél ücsörögni és eszegetni finomabbnál finomabb étkeket. De mégis mit szabad és mit nem?!

tavasz-büfé-cosmopolitan

Én kerülni szoktam a túl zsíros, fehér lisztből készült dolgokat. Ha te is szeretnél valami finomat falatozni a barátaiddal, de nem tudod, miket válassz a helyi büfék kínálatából, adok neked pár tippet, amivel még “helyben vagy”.:)

1. “A legjobbak”
Általában készülnek a büfékben roston sült ételek is. Például: roston sült hekk, csirke- vagy pulykamell, lazacfilé, sertéskaraj, sajt. Válassz hozzájuk köretnek kovászos uborkát, grillezett zöldségeket vagy friss (kevert) salátát!

2. “Még mindig van megoldás”
Olyan helyen jársz, aminek az étlapját már vagy 3X átolvastad, de még mindig nem találtál neked valót, ugyanis mindegyik sült panírozva van? Ilyenkor ha úgy érzed, erős vagy, és a főétel elfogyasztása után nem tör rád az édesség iránti vágy (vagy épp el tudod azt fojtani), egyél meg egy szelet rántott húst vagy rántott sajtot, de a köreted inkább saláta vagy savanyúság legyen!
Én például hekket is szoktam enni koviubival. Csak kicsit melós, mert én mindig leszedem róla a panírt.:)

3. “Az örök alternatíva”
És az én alap kedvenc étkem: a cézár-saláta. Szinte nem is tudok  olyan vendéglátóegységet mutatni, ahol ne lenne fent az étlapon!;) Kenyér és kruton nélkül fogyaszd!

Címkék: