A kedvenc vasárnapi “odafigyelős” menüm

Forrás: Bikini Boot Camp | 2015 március 23.

Mint ahogyan arról már korábban írtam neked, hétköznap diétázom. Ám a hétvégi napokon biztosan akad valami finom falat, amelyet letesztelek – ahogyan most is. Ebédelni mentünk egy kedves barátunkhoz Rákoskeresztúrra.

szilvi-ebéd-keresztúr

Visszatérő vendég vagyok, ugyanis mindig találok náluk olyan ételt, amelyet be tudok illeszteni az aktuális étrendembe, akár kőkeményen diétázom, akár valami “bűnös” finomságra éhezem.
Leírom neked, hogyan is néz ki “az odafigyelős menüm” egy vasárnapi ebéd alkalmával:

Előétel:
Padlizsánkrém. (Ha időm engedi, otthon szoktam készíteni, de az elmúlt pár hét igencsak intenzívre sikeredett munka terén…így ez elmaradt.) Persze kenyér vagy pitatészta nélkül, szigorúan!
A pincért megkértem, hogy kígyóuborka szeletekkel, paradicsommal és hagymával legyenek kedvesek tálalni a krémet. Hidd el, uborkára kenve is magas az élvezeti faktora és közben máris harmadára csökkentetted az előételed kalóriabevitelét.

Leves:
Raguleves csirkehússal. Részemről kihagyhatatlan. Igaz, tejszínnel készült,  de mennyei finom, selymes ízű – és vasárnap belefér egy kis csalás! 🙂

Főétel:
Fehér lazacfilé gránátalmás madársalátával és pár szelet grillezett cukkínivel. Jó kis kompozíció  az ízét és a látványát is tekintve is!

Desszert:

Almás crumble házi karamellszósszal és bourbon vanília ízű fagyival!

Hát….még meg tudtam volna belőle enni egy pár szelettel, ha a mohóságomra hallgatok, de inkább visszafogottan kértem egy hosszú kávét tej nélkül 🙂

ebéd-szilvi-odafigyelős

 

  1. Zsófi
    on

    Szia Szilvi! Megkérdezhetem, hogy ez melyik étterem? Én kerületi vagyok, szívesen kipróbálnám, nagyon vendégcsalógatók a képek 🙂
    Előre is köszi!

Blogleírás

www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja