Top 3 karfeszesítő gyakorlat

Forrás: Bikini Boot Camp | 2015 május 1.

Május hónapba léptünk. Most már biztosak lehetünk abban, hogy előkerülnek a szekrényből az ujjatlan felsők és a bikinik is, amelyekből bizony kilátszik a vállunk is. Tapasztalataim alapján azt kell mondanom, a lányok jelentős többsége nem edz rendesen erre a részre, ami azon túl, hogy egyszerűen kilátszik a felsőből, mikor jó idő van, sokkal nagyobb szereppel is bírhat!

kar-feszesites-cosmopolitan

Bizony, bizony! Ha vállizmaidat szépen kidolgozod, testarányaidon is tudsz javítani ezáltal, hiszen egy kicsit erősebb, nagyobb méretű vállizom képes optikailag javítani a külsődön, méghozzá úgy, hogy karcsúbbnak tűnik a derekad! Mindjárt kíváncsi is lettél, melyek azok a gyakorlatok, amelyek a segítségedül lehetnek ebben az optikai tuningban, igaz!?:)

A vállizmunk 3 részre tagolódik. A karunk előre, oldalra és hátra történő emeléséért felelős. Miután kicsi izomról van szó (viszonyítva méretét a farizomhoz), elég könnyen is fejlődik. Hetente egyszer érdemes megdolgoztatnod, de ehhez szükséged lesz kézi súlyzóra, avagy vízzel/homokkal megtöltött műanyag palackokra. Nézzük a gyakorlatokat!

1. Fekvőtámasz

A fekvőtámasz egy remek gyakorlat, hiszen nem csak a vállunk, hanem szinte a testünk összes izma dolgozik a végzése közben, például: hasizmok, vagy a tricepsz.

Helyezkedj fekvőtámasz pozícióba! Tenyered és térded legyen a talajon, törzsedet tartsd egyenesen, egy vonalban (húzd be a feneked)! Hajlítsd a karjaidat jó mélyre, majd karnyújtással emelkedj vissza a kiinduló pozícióba! Végezz belőle annyit, amennyit bírsz!

2. Oldalemelés kézi súlyzóval

Ülj le egy székre vagy padra! Fogd meg a súlyzókat, és a karjaid legyenek magad mellett leengedve. Emeld egyszerre mindkét karod oldalsó középtartásba, vízszintes fölé egy kicsivel, úgy hogy a könyököd indítja, vezeti felfelé a mozdulatot, majd engedd vissza magad mellé! Ismétlési szám: 8-12!

3. Döntött törzsű oldalemelés

Állj terpeszállásba, döntsd a törzsed vízszintesig  (egyenes hát) és támaszkodj meg az egyik kezeddel egy széken vagy padon! A karod, amelyikben fogod a súlyzód, lógasd lefelé, majd emeld oldalsó középtartásba vízszintesig úgy, hogy a könyököd a mennyezet felé nézzen! Végül engedd vissza alsó tartásba! Ismételd ugyanezt a másik karoddal is! Ismétlési szám: 8-12.

Jó edzést!

Blogleírás

www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja