Miért szuper sport a TRX?

Forrás: Bikini Boot Camp | 2015 június 24.

Most megismerkedhezsz egy olyan funkcionális sportszerrel, amelyet az amerikai haditengerészet fejlesztett ki: ez a TRX. Ennek az eszköznek az az előnye, hogy egyszerre több izmodat is  meg tudod dolgoztatni vele méghozzá saját testsúllyal. Ehhez mindössze a hevederekből és fogódzkodókból álló eszközre van szükséged. Felfüggesztéses módszerrel lehet “üzembe helyezni”. Állítható a magassága, így többféleképpen több testrészed megedzéséhez is használhatod.

TRX-szilvi-cosmopolitan


Bár a TRX nagy súlyt is képes megtartani, valószínűleg egy túlsúlyos ember nem lenne képes rá, hogy saját tömegével edzen. Használatával javíthatod az állóképességed, a koordinációd. Segít a hajlékonyságod fokozásában. Ráadásul javít a testtartásodon, hiszen fejleszti a törzstartó izmaid stabilitását is. Kiválóan lehet vele edzeni egy zárt térben is, valamint a szabadban is, ha szeretnél a friss levegőn mozogni. Mivel igazàn kis helyen is elfér, ezért nyaralásokra is magaddal viheted és praktikussàgának köszönhetően bárhol felfüggesztheted, ha kedved szottyan egy jó átmozgató edzéshez.

Viszont ha számodra még ismeretlen a használata, semmi esetre se ess neki elsőre egyedül! Látogass el egy hozzád közeli terembe egy csoportos órára, hogy az alapgyakorlatokat el tudd sajátítani, hogy aztán már te is biztonsággal vègezhesd egyedül.

Blogleírás

www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja