Expressz fitt tippek nyaralásra

Forrás: Bikini Boot Camp | 2015 július 16.

Hamarosan Bulgáriába utazom a legjobb barátnőmmel egy csajos, napozós, igazi semmittevős hétre. Nem tervezem, hogy felkeresem a helyi konditermet, de azt sem, hogy hazafele induláskor arra eszméljek, nem tudom begombolni a farmernacimat, és legalább 3 kilóval többet mutasson az otthoni mérleg, mint nyaralás előtt!

nyaralás-fitt-tipp-cosmopolitan

Ha otthon rendszeresen edzel, majd a nyaralás alatt nem mozogsz, még akkor is nőni fog a testsúlyod, ha tartod az étrended…de ugye te is nagyon jól tudod, hogy nem igazán fogod tudni megállni, hogy bűnözz! Tehát mi a megoldás?! Tölts el pár hasznos, aktív órát is az utazás alatt!

1. Tedd be a futpcipőd a bőröndödbe, és mikor a reggeli vagy az esti órákban úgy érzed, itt az idő egy kellemes kocogáshoz, ne habozz, irány a tengerpart, vagy fedezd fel a várost!

futás-tengerpart-cosmopolitan
2. Ha futni nincs is kedved, iktass be egy városnéző napot, amikor a helyi látványosságokat mind megnézed. Gondolj csak bele abba, hogy egy-egy ilyen alkalommal hány km-t tehetsz meg sétálva.

3. Amikor pedig strandolós, lebarnulós napot tervezel, kelj fel csak 20 perccel korábban és a reggeli előtt mozgasd át a tested egy pár gyakorlattal, mint például guggolással, kitöréssel, női fekvőtámasszal, plankinggel és felüléssel! Végezz mindegyikből 15 db-ot és ismételd 5X a kört! Ezzel segítesz a testednek beindítani a zsírégető folyamatokat!

4. Ha pedig úgy vagy vele, hogy nyaralsz és teljesen elengedhetnéd magad, de azért mégiscsak odafigyelnél egy picit, kezdd ezekkel:

– cukorszirupos koktélok helyett igyál fröccsöt száraz borból
– fagylalt helyett válassz gyümölcsös, vizes alapú smoothie-t
– sültkrumpli és lángos helyett pedig válassz friss zöldséget vagy salátát, de ott vannak a grillezett halak és a tengeri herkentyűk.

nyaralás-kaja-cosmopolitan

nyaralás-kaja-cosmopolitan
De ami a legeslegfontosabb, nyaralni mész, ezért érezd is magad jól a bőrödben! Ne az alatt az egy hét alatt aggodalmaskodj azon, hogyan is nézel ki! Arra lesz még elég időd! 😉