Ettől lesznek tökéletesek az izmaid

Forrás: Bikini Boot Camp | 2015 október 10.

Könnyen elképzelhető, hogy kiskorodban balerina vagy táncművész szerettél volna lenni. Az is lehet, eljutottál addig, hogy kipróbáltad, ám a táncos koreográfiák és a színpad helyett a bordásfallal és a különböző nyújtóhatású gyakorlatokkal lepett meg a tanítónéni. Évekig ritmikus gimnasztikáztam versenyszerűen. Edzéseink részét képezte a balett is heti egyszer.  Ami azért is volt nagyon fontos, amellett hogy meglegyen a spárga, hogy a komoly edzésmunkának köszönhetően az összehúzódott izomzatot visszanyújtsuk és ezáltal lehetővé tegyük, hogy a legnagyobb mozgástartományban legyen képes mozogni a legközelebbi edzésen. Ha letettél arról, hogy hivatásos balerina legyél, helyette inkább a fitnesst választottad sportodul (vagy valami egészen más sportágat, ahol úgyszintén használatba veszed az izmaidat), nem árt rendszeresen művelned  a strechinget.

szilvi-nyújtás-cosmopolitan

A megfelelően lenyújtott izom rugalmasabb marad ennek köszönhetően, így jobb az összehúzódása, vagyis nagyobb erőt tud kifejteni. Ha hagyod megrövidülve az izomzatodat, nem csak munkáját akadályozod, hanem egészségügyi problémákat is okozhatsz vele magadnak.  szilvi-nyújtás-cosmopolitan
Mint látod, valóban megéri lenyújtani minden fizikai aktivitást követően az izomzatodat. Ezt nem csak én, ex-ritmikus gimnasztikás tudom (meg mostmár te is), hanem a harcművészeti sportokat kedvelők is. Ezért is kaptam azt a megtisztelő felkérést nem régiben, hogy tartsak egy nyújtó edzést a Freestyle Fight egyesület tagjainak. Örömmel fogadtam a felkérést. Jelentem: jól meg is kínoztam őket!

szilvi-nyújtás-cosmopolitan

Az edzés megkezdését követő negyed órában átizzadt pólókban, de továbbra is óriási erőfeszítésekkel dolgoztak a fiúk, hiszen tudták, ez kell ahhoz, hogy ütés- és rúgástechnikáik tökéletesebbek legyenek.

szilvi-nyújtás-cosmopolitan

szilvi-nyújtás-cosmopolitan

szilvi-nyújtás-cosmopolitan

 

Nos, lányok! Erőre fel, nehogy alulmaradjunk a férfiakkal szembeni küzdelemben streching terén! 🙂

Blogleírás

www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja