Így telt a magyarországi Fitness világbajnokság

Forrás: Bikini Boot Camp | 2015 november 17.

Az elmúlt hétévge lázasan telt. Hazánk IFBB, azaz a Magyar Testépítő és Fitness Szövetség kapta meg idén a jogot arra, hogy megrendezze a felnőtt fitness világbajnokságot.

ifbb-szilvi-cosmopolitan

Pénteken tartottuk a regisztrációt és a mérlegelést. Ilyenkor a versenyzők magasságát (bizonyos kategóriáknál a testsúlyát) megmérik és regisztrálják a számára megfelelő kategóriába. Ezen a VB-n női, férfi fitness, women’s phisique, páros testépítés, men’s phisique és bikini fitness kategóriák szerepeltek a programban. A magyar csapat is szép számmal vett részt ezen a megmérettetésen, a versenyzőim közül pedig négyen:

Budinszky Zsuzsanna, bikini fitness

Palásthy Kata, női fitness

Sándor Fanni, showfitness

Schneider Ádám, férfi fitness

A fitness kategória megkövetel egy előképzettséget sport terén, ezért a mezőny létszáma 12 fő felett már igen erősnek számít. Minden versenyző valamilyen „testvérsportágból” érkezik, így mindenkinek megvan a maga erőssége valamiben. Kata és Ádám mezőnye sem volt gyenge, sőt… Kata tavasszal junior Európa-bajnok volt. Most szeretett volna a felnőttek között is robbantani. Majdnem elcsíptük, de élesebb forma kell! Végül Kata az előkelő 7. helyen végzett, ezzel éppen csak kicsúszva a top 6-ból, Ádám pedig a 4. helyen zárt. Ádám esetében meg kell említeni azt is, hogy ő még junior korosztályú versenyző, mégis alig valamivel maradt le a dobogó harmadik fokáról a felnőttek között!

Fanni gyermekkorában és tinikorában is az élsportolók közé tartozott. Ám sajnos aerobik sportkarrierjét kettétörte egy súlyos gerincsérülés. Komoly műtét és évekig tartó felépülés követte az aktív sportolói éveit. A showfitness egy új kategória, amellyel még ismerkedünk. Olyan elemek engedélyezettek a szabályrendszerében, amelyeket Fanni képes lesz elsajátítani a közeljövőben, ha elég kitartó hozzá! A 4. helyet szerezte meg magának a hétvégi VB-n, mint újonc!

Szeretnék Zsuzsiról is írni! Zsuzsi rendkívül szép és harmonikus testtel rendelkezik. Arányos, gyorsan izmosodik. Ezek mellett pedig olyan kisugárzással bír fent a színpadon (is), amellyel nem sokan büszkélkedhetnek. Ez a sport -hiába mondják a rosszindulatúak, hogy 2 hónap alatt mindenki bikini fitnesses lesz- megköveteli a hosszantartó, következetes és alázatos edzésmunkát. Ahhoz, hogy egy bikini versenyzőnek világbajnoki top 6-os teste legyen, bizony alaposan meg kell küzdeni. Ahhoz, hogy feszes, kerek izomzatú „guminyuszi” válljon valakiből, a genetika mellett, kell akarat, türelem és alázat! Zsu nagyon akarta ezt a top 6-ot most, de nem sikerült. De nem azért, mert nem tett meg érte minden tőle telhetőt! A nyár közepén szívizomgyulladást kapott, amely az egész felkészülési menetet fennakasztotta. Igazán október hónapban állhattunk neki az edzéseknek tiszta erőből. Felkészült versenyzőként állt színpadra, gyönyörű volt, ragyogott (láthatjátok), de a top 6-hoz ez kevés volt.

ifbb-szilvi-cosmopolitan

ifbb-szilvi-cosmopolitan

ifbb-szilvi-cosmopolitan

ifbb-szilvi-cosmopolitan

ifbb-szilvi-cosmopolitan

ifbb-szilvi-cosmopolitan

ifbb-szilvi-cosmopolitan

ifbb-szilvi-cosmopolitan

ifbb-szilvi-cosmopolitan

ifbb-szilvi-cosmopolitan

Mindannyian készülünk tovább óriási lelkesedéssel, hogy a tavaszi, Spanyolországban megrendezendő Európa Bajnokságon még előkelőbb helyeken végezhessünk. A munkában, edzésekben nincs megállj! Kivéve persze a Karácsonyt, ott azért lesz 2 hetünk. :))))

Blogleírás

www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja