5 diéta baki, amit mindenki elkövet az újévben

Forrás: Bikini Boot Camp | 2016 január 6.

Már megint itt egy újabb év, és biztosan te is rengeteg dolgot megfogadtál, mint például, hogy idén még fittebb és egészségesebb leszel! Éppen ezért ezúttal én nem csak boldog és sikerekben gazdag évet szeretnék kívánni neked, hanem segígeni is szeretnék, hogy elérd a kitűzött célt. Így arra gondoltam, hogy leírom , mik is azok a bakik, amiket biztosan mindenki elkövet ilyenkor!

dieta-fogyokura-fogyas-cosmopolitanv

1. Divatos diéták

A legtöbb diéta sajnos nagyon szélsőséges táplálkozást jelent. Ez általában azt jelenti, hogy valamilyen igazán fontos élelmiszercsoport rendszeres és kielégítő fogyasztása a háttérbe szorul. Így ha ilyesmivel próbálkozol, nem az egészséges életmód lesz a végeredmény, hanem hamar hiányos állapotba kerül a szervezeted,  és ilyenkor könnyen lebetegedhetsz.

2. Éljen a léböjtkúra! 

A léböjtkúra szuper méregtelenítés, de sokan ezt otthon, maguktól csinálják. Ez óriási hiba, hiszen így hatástalan, vagy akár még veszélyes is lehet! Én azt ajánlom, hogy szakértő tanácsai nélkül inkább ne kezdj bele!

3. Reggeli stop

Ne hagyd ki a reggelit, ugyanis rengeteg kutatás bizonyítja, hogy pont egy királyi reggeli elfogyasztása segít abban, hogy megszabaduljunk a felesleges kilóktól.

4. Este 6 után semmit?

Biztosan sokan bevált módszerüknek tekintik a vacsora kihagyását is, de gondolj csak bele abba, hogy az utolsó étkezésedet után hány óra telik el a reggelidig. Valószínűleg éjszaka nem a konditeremben nyüstölöd magad, a kalóriafelhasználás ilyenkor megis zajlik. Válassz vacsorára egy könnyed salátát egy szelet sovány hússal vagy sovány grillezett sajttal! Hidd el, jobban érzed majd magad és sikeresebb is leszel!

5. Heti 7 edzés

Ha eddig nem tartoztál az élsportolók közé, az év elején se vágj bele egy ilyen intenzív edzésprogramba! Add meg a testednek a lehetőséget, hogy hozzászokjon az elegendő, nem túlzó, de kitartó edzéshez! Ha az elmúlt időszakban kicsit lógtál, kezdd az évet heti 2-3X 40 perces edzéssel!

Ebben az évben nagy terveim vannak magammal kapcsolatosan is. Belevágtam én is valamibe…

mile-szilvi-cosmopolitan

Blogleírás

www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja