Próbáld ki te is a máklisztet!

Forrás: Bikini Boot Camp | 2016 március 15.

Belevágtál a bikini-diétádba, vagy egyszerűen elhatároztad, hogy mostantól egészségesebben szeretnél enni? Akkor mutatok neked egy szuper trükköt, amivel egyszerűen helyettesítheted a fehér lisztet.

mákliszt-cosmopolitan

Akár szénhidrát csökkentett diétát kezdtél el, akár gluténérzékeny vagy, a mákliszt szuper választás lesz! Egyrészt mert 100 g nagyjából 220 kalóriát tartalmaz, másrészt pedig magas a rost-, fehérje-, és vitamin tartalma.

Máklisztet kiváló minőségű, homoktól és szennyeződésektől mentes mákszemekből készítik, de fontos, hogy tudd, nem egyenlő a darált mákkal! A mákból készült lisztnek ugyanis sokkal alacsonyabb az olajtartalma (ebből adódóan kevesebb benne a kalória). Ezen kívül csökkenti az emészthető szénhidrátmennyiséget, ráadásul mivel nem alakul glükózzá, a vércukorszintre is jótékony hatással van. Ami pedig még ennél is jobb, hogy növeli a szellemi teljesítőképességet, így jól jöhet vizsgaidőszakban vagy ha rengeteg a feladatod a munkahelyeden.

A máklisztet minden olyan ételhez felhasználhatod, amelynek íze harmonizál a mákkal, például muffinokhoz, pitékhez vagy bögrés sütikhez.

Legközelebb pedig egy szuper süti recepttel is megleplek!

Blogleírás

www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja