Az olimpia kedvenc diétás desszertje

Forrás: Bikini Boot Camp | 2016 augusztus 19.

Brazíliáról és Rióról most neked is rögötön a rengeteg sportoló és a Nyári Olimpia jut eszedbe, igaz? Elsőre nekem is, de közvetlenül utána a kedvenc édességem jön: a tápióka puding! Ezt te is imádni fogod!

kokusz-tapioka-recept-cosmopolitan

A tápiókát Brazíliában egyszerűen imádják, és mindenféle formában fogyasztják, akár natúran, édesen, sósan vagy kesernyésen. Én aprószemű tápióka gyöngyöt szoktam venni, ami legkönnyebben a bioboltokból szerezhető be. Ez a gyöngyöcske a manióka nevű gyökérnövény feldolgozott formája, amelyből 100 g 129 kcal-t tartalmaz. De nem csak azért szuper, mert diétás, hanem mert pillanatok alatt elkészül.

Boltokban különböző méretben lehet kapni, érdemesebb az aprószeműt megvenni, mert azok hamarabb megfőnek. Nedvesség hatására ezek az apróságok megduzzadnak és átlátszóak lesznek, a körülöttük lévő folyadékot pedig bekocsonyásítják, éppen ezért is kiváló alapanyag pudingnak. Mivel ezeknek nincsen jellegzetes illatuk és ízük, ezért bármiféle gyümölccsel lehet ízesíteni.

Gyors recept a pudinghoz

Hozzávalók:

  • 50 g tápiókagyöngy (aprószemű)
  • 150 ml víz
  • 1 db vaníliarúd belseje
  • 300 ml kókusztej
  • 30 g eritrit vagy más édesítőszer

Elkészítés:

A tápiókát tedd egy nagyméretű tálba, kapard bele a vaníliarúd belsejében található aprócska magvakat és öntsd fel a vízzel. Ezután hagyd 15 percen keresztül állni, hogy felszívja a nedvességet. Miután ez megtörtént, öntsd fel kókusztejjel. Most közepes lángon, folyamatos kavargatás mellett főzd addig, míg a gyöngyök puhák és teljesen áttetszőek nem lesznek. Ilyenkor érdemes megkóstolnod, szükséges-e még édesítened. Szedd ki tálakba, mert hamar megdermed.

tapioka-recept-cosmopolitan

Én anyukám hozzáadott cukor nélküli sárgabarack lekvárjával szoktam fogyasztani, vagy málnaszemekkel gazdagon megszórva. De igazából minden tökéletesen illik hozzá! Viszont mivel tulajdonképpen nagyrészt szénhidrátot tartalmaz, érdemes reggelire vagy ebéd utáni desszertnek elfogyasztanod. 🙂

Blogleírás

www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja