4 szuper gyakorlat, hogy ősszel is bombaformában maradj

Forrás: Bikini Boot Camp | 2016 szeptember 15.

Sajnos a nyárnak már vége, és jönnek a hűvösebb hónapok, na meg a vastagabb ruhák. De attól, hogy a bikinialakod most kicsit rejtve marad, és talán kevesebbet is mozogsz, egyáltalán nem kell elbúcsúznod a bombaformádtól, mert most mutatok néhány gyakorlatot, amikkel ősszel is megőrizheted az alakodat!

4-gyakorlat-cosmopolitan-2

Az elmaradhatatlan planking

Helyezkedj kéztámaszba úgy, hogy a nyújtott karod merőleges legyen a talajra! Tartsd egyenesen az egész tested egy vonalban! Ne engedd ki a hasad, mert akkor megfájdul a derekad, és a gerinced is megsérülhet. A fejedet tartsd egyenesen, nézz lefelé. A nyakad legyen folytatása a gerincoszlopodnak, és ha már tökéletesítetted a pózt, akkor tartsd legalább 20 másodpercig, majd ismételd meg még 5-ször.

Planking egy kis extrával

Kezdd ugyanabban a testtartásban, mint az előző gyakorlatnál, és csak annyit változtass, hogy az alkarodra támaszkodj. Arra ügyelj, hogy a könyököd a vállad alatt legyen végig, és legalább 20 másodpercig tartsd meg ezt a pózt is, és jöhet újra még 5-ször.

Oldal-planking

Helyezkedj most is alkartámaszba, és mivel oldalirányú testtartásról van szó, így az egyensúlyodat az egyik karodon kell megtartanod. Közben figyelj arra is, hogy a könyököd a vállad alatt legyen, és tartsd 20 másodpercig a pozíciót, aztán az irányokat váltogatva végezd el 5-ször egymás után.

Mászd meg a hegyet!

A gyakorlatot kétféle kartartással is végrehajthatod, vagy alkartámaszban vagy kéztámaszban. A kiinduló pozíció legyen ugyanaz, mint az elsőnél, majd ezután tempóra kezdd el váltott lábbal a térdeidet a mellkasodhoz húzni. A gyakorlatot végezd 1 percen keresztül. Aztán tarts egy szusszanásnyi szünetet, és ismételd meg még 4-szer.

Oké, azt elismerem, hogy elsőre talán nem lesz olyan könnyű, de ha rendszeresen megcsinálod a gyakorlatokat, napról napra jobban bírod majd őket. Ha pedig már simán megcsinálod mindent, ismételd őket még többször, vagy növeld a tartási időket. Hidd el, megéri!

Blogleírás

www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja