Legyen 2017 a legfittebb éved!

Forrás: Bikini Boot Camp | 2017 január 16.

Idén január 3-án álltam „munkába“ és tettem be a lábamat az edzőterembe először. A karácsony előtti másfél hónapban azt tapasztaltam – mint ahogyan az elmúlt években is – , hogy sokan felturbózzák magukat az ünnepekre, azaz előtte mindenki igyekszik egy kicsi felesleget leadni, a centikből lefaragni, azért hogy legyen helye az ünnepi fogásoknak! Jelentem: ÉN IS ÍGY TETTEM! Az új évvel viszont kezdődnek az újévi fogadalmak, és megrohamozzák a termeket, akik 2017-ben fittebbek szeretnének lenni. Most ahhoz adok tippeket, hogy ne csak februárig tartson ki a lelkesedés!

Focussed on her workout

Megfigyeltem, hogy a legtöbb újévi fogadalmat tevő „frissbérletes” január második felében érkezik a fitnesztermekbe. Ennyi idő szükséges ahhoz, hogy ne csak a hirtelen fellángolás, hanem a lendület is megérkezzen ahhoz, hogy testmozgásba kezdjenek. Sok esetben ez a lendület csak az első bérlet lejáratának napjáig tart. Kutatások szerint az újévi fogadalmat tevők mindössze 5-6 százaléka tart ki elhatározása mellett hosszú távon, akár egy éven túl. És akkor itt a gond!

Treadmill workout.

De akkor hogyan is lesz eredményes az újévi fogyókúra?

– Először is, ha korábban nem sportoltál rendszeresen, akkor ne akarj rögtön heti 3-szor leizzadni a teremben, mert nem fogod tudni tartani ezt a tempót. Inkább kezd heti kettő alkalommal, és később emelj az adagon!

– Ne akarj maximalista lenni, de ezt ne a tetteidre értsd! Az én jelmondatom a következő: LEGALÁBB ANNYIT, AMENNYIT LEGFELJEBB KÍVÁN! Hogy ez mit is jelent valójában? Egyszerű: ha már elmentél edzeni, adj bele mindent!

– Készülj fel rá, hogy lesznek akadályok, holtpontok, amikor semmi kedved nem lesz diétázni és edzeni. Ilyenkor jönnek a „Nekem ez úgysem sikerül…ilyen típus vagyok…még a levegőtől is hízom…sokat dolgozom…” kamukifogások. Ezeket a felmerülő nehézségeket fogd fel egyfajta kísérletekként! Elcsábultál és félreettél?! Sebaj, kompenzálj! A lényeg az lenne, hogy kialakítsd a saját életviteledet, és ne pedig görcsösen ragaszkodj egy általános, nem személyre szabott módszerhez.

– Vegyél magadnak egy füzetet, amelybe beleírod a mért testsúlyod és tested körfogatait (mell, derék, csípő; ha szükséges, combjaid, felkarod is akár). Fotózd le magad szemből, hátulról és két oldalról és ragaszd bele a füzetecskébe kinyomtatva ezeket a képeket!

– Fogalmazd meg a céljaidat! Érdemes rövid- és hosszútávú célokat is kitűzni, és fontos, hogy konkrétumokat írj le a füzetbe. Legyen szó arról, hogy mekkora méretű farmernadrágba szeretnél belefogyni vagy hány km-t szeretnél lefutni 40 perc alatt.

– Ezt a füzetet őrizd meg, tedd félre 3 hétre! 3 hét pont elegendő ahhoz, hogy mérhető legyen így vagy úgy a változás. Igaz, nem szabad ennyi időtől még nagy eredményt várni, de legalább a kíváncsiságod és a lelkesedésedet így kordában tudod tartani. 3 mérésig juss el mindenképp, hogy büszke lehess magadra! Nekem is volt korábban ilyen füzetem. Én mondom neked, megéri a fáradozást.

Blogleírás

www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja